W ostatnich latach bardzo modne zrobiły się słodkie stoły na weselach. Taki candy bar nie tylko ma być smaczny, ale również jest elementem dekoracyjnym, który można pięknie zaaranżować dopasowując go do wybranego stylu uroczystości. Kto chętny na małe co nieco? 🙂
Obecnie mamy ogromy wybór drobnych słodkości. Pary Młode wybierają najczęściej babeczki (muffiny), mini tarteletki, mini bezy, deserki z owocami, donaty, cake popsy czy też słynne francuskie makaroniki. Odchodzimy już od dużych kawałków ciast na rzecz właśnie mniejszych słodkości, których każdy z chęcią spróbuje.
Słodkie stoły są równie wdzięczne do dekoracji. W poszczególnych słodkościach możemy bez problemu nawiązać do motywu przewodniego naszego ślubu lub wprowadzić odpowiednią aranżację. Pole do popisu daje nam zarówno styl rustykalny, boho, jak i elegancki. Wystarczą odpowiednie naczynia, dodatki oraz tekstylia i słodki stół staje się prawdziwym dziełem sztuki!
Z racji tego, że coraz więcej gości weselnych jest weganami wiele cukierni wprowadza ofertę także dla nich. Ciasta bezglutenowe nie są współcześnie żadnym problemem, dzięki czemu każdy może znaleźć coś odpowiedniego dla siebie. Zamiast klasycznych ciast królują też różnego rodzaju tarty m.in. z owocami, brownie, ale i mini torciki. Czy nie brzmi to pysznie? 😉
Poniżej znajdziecie przykłady słodkich stołów w kilku różnych aranżacjach 🙂 Smacznego!
Słodki stół w stylu rustykalnym
Słodki stół w stylu glamour
Elegancki świąteczny słodki stół
Słodki stół w stylu Disneya
Słodki stół w stylu industrialnym
Słodki stół w stylu boho
Słodki stół z zielenią i złotymi akcentami
Projekt i realizacja Agencja Social Media Pollyart
Dodaj komentarz